CT-VA-20 pölynpoiston esierotin tehostaa työskentelyäsi

ct-va-20 esierotin

 

Suuret pölymäärät tukkivat puruimurisi pääsuodattimen nopeasti ja vähentää imutehoa. Festool CT-esierotin pienentää imurisi kuormitusta ja pitää sen tehokkaana jatkuvasti.

Esierotin poistaa jopa 95 % karkeasta purusta ennen pääsuodatinta

CT-esierotin käyttää syklonitekniikkaa pölyn ja purun erottamiseen ennen imurisuodatinta. Pölynpoiston ollessa päällä esierottimen säiliössä kulkee syklonipyörre ja kun pölyletkusta tuleva pöly saapuu säiliöön, niin se törmää sykloniseinämään ja ajautuu pyörteeseen. Tämän jälkeen painovoima pudottaa pölyt ja purut säiliön pohjalle. Vain noin 5 % jätteestä jatkaa matkaansa purunimurin suodattimelle ja sen pölypussiin.

ct-va-20 pre-separator

Festool on taas miettinyt koko työprosessin etukäteen

Festool työkaluja on katsottava kokonaisina järjestelminä, koska niiden suunnittelu ei koskaan perustu pelkästään yhden tehtävän tekemiseen. Tässäkin tapauksessa on mietitty ammattilaisen koko puhtaanpidon työprosessi pakkaamisesta loppusiivouksen kautta uudelleen pakkaamiseen.

Esierottimen tehtävänä on tehostaa työskentelyäsi ja eliminoida turhat huoltotauot. Välityhjennykset on tehty helpoksi. Ensinnäkin erottimen säiliö on läpinäkyvä, jolloin sen täyttöastetta ei tarvitse arvailla. Säiliössä on tukevat kahvat, jotka auttavat täyden säiliön tyhjentämisessä ja siirtämisessä. Useamman säiliön voit kasata siististi päällekkäin odottamaan poiskuljetusta.

Esierottimella vai ilman?

CT-esierottimen kaikki osat on liitettävissä tai poistettavissa tarpeen mukaan. Voit siis jättää sen myös pois käytöstä niissä kohteissa, joissa jätettä syntyy vähemmän.

Erotin ei paranna imurisi pölynpoistoluokkaa, vaikka se kerää 80 % mineeralipölystäkin talteen ennen pääsuodatinta. Kannattaa huomioida myös, että sillä on hyväksyntä vain L ja M-luokan imureille.

CT-esierotin on yhteensopiva CT 26/36/48 pölynpoistojärjestelmien kanssa.

Lue lisää pölynpoistosta ja pölyluokista: https://www.sahanpuru.fi/blog/polynpoistoluokat/

Tutustu Festool pölynpoistojärjelmiin: https://www.sahanpuru.fi/koneet/purunpoisto.html

Share: